domingo, 8 de agosto de 2010

SEARA ASOCIATIEI MICA ROMANIE

Seara A.I.R. MICA ROMANIE a inceput cu un spectacol oferit de grupul de tineri si copii a comunitatii romanesti din Setubal.Membrii grupului au varste cuprinse intre 8 si 25 ani.
Spectacolul a avut 2 parti:prima parte cantece si dansuri populare  iar a doua parte dansuri moderne.
In prima parte, mica noastra cantareata Andra Bolea, care are doar 10 ani, a delectat publicul cu vocea ei de privighetoare interpretand melodiile "Foaie verde de cicoare"`,"Saraca inima me","Casuta noastra" si "Trandafir de la Moldova"fiind acompaniata la orga de Louis Dragan.
Spectacolul a continuat cu dansuri traditionale de
nunta:Dansul zestrei,Brasoveanca,Ofitereasca si Hora.
Pentru a da timp grupului sa pregateasca intrarea pentru dansul modern ,Gabriel Bolea a interpretat la orga cateva melodii populare.Nici spectatorii nu s-au lasat mai prejos si,cu mic cu mare, au incins o hora ca la romani.
Dupa spectacol ,membrii asociatiei au invitat participantii si trecatorii sa deguste din cele cateva mancaruri romanesti pe care gospodinele noastre le-au pregatit pentru acest eveniment.Sarmalutele invartite in frunza de varza murata,fasolea facaluita,salata de vinete si cozonacul romanesc au avut mare succes in randul portughezilor si a celorlalti emigranti de origine africana.Nu a lipsit vinul romanesc si tuica ,care au ajuns la timp in Portugalia datorita bunilor nostri prieteni de la firma de transport persoane IUGALINES din Suceava.  Multumim si pe aceasta cale parintilor ,membrilor asociatiei si tuturor participantilor pentru ajutor si pentru sustinere.Multumim si canteretei de muzica populara,d-na Elena Horodniceanu care a donat asociatiei 100 de cd-uri cu muzica compusa si interpretata de dansa,pentru a le vinde si a cumpara copiilor costume populare.Multumim Camerei Municipale si Diviziei Sociale pentru increderea pe care au avut-o in A.I.R. MICA ROMANIE si pentru ajutorul pe care l-au dat asociatiei pe tot parcursul acestui eveniment. 

Sem comentários:

Enviar um comentário